Alla inlägg under oktober 2006

Av Sussie - 21 oktober 2006 16:57

Jobbig natt. LillHogge var inte glad... men sen på morgonen var allt som vanligt igen. Vi löste (försökte åtminstone) melodikrysset. Både Sjörövarfabbe och Broder Jakob var med. Tror att Holger kände igen dem - vi brukar sjunga/nynna på dem. Han skrattade i alla fall. Sen har jag försökt baka. Den lilla krabaten vill dock ha all uppmärksamhet just nu så jag misslyckades t.o.m med kanelbullarna. Glömde pensla och sockra första plåten med bullar...Idag har Holger fått smaka potatis för första gången. Han fick inte mer än ett par teskedar (små). Han skrynklade ihop ansiktet men tyckte nog att det var ganska intressant i alla fall. Han sover i vagnen där ute i kylan så jag borde dammsuga och skura men måste nog ta en kopp te (köpte violte idag - mums) och smaka på något av bakverken först.

Av Sussie - 19 oktober 2006 20:00

Alliansen gick före valet ut med att alla skulle få tusen kronor mer i månaden kvar att leva för. Undra för vilka personer det gäller? Bara min a-kasse avgift blir 311 kronor MER i månaden med det nya budgetförslaget. Vi har två bilar (jag vet att det är lyxigt...) men minst en måste man ha när man bor här uppe i norr där lokaltrafiken inte existerar på lördag efter kl 16 och hela söndagen. En trafikpremie föreslås ju införas. Taket för SGI sänks igen (vilket påverkar föräldrapenningen).Fastighetsskatten sänks visserligen från 0.5 till 0.4% men det ger inte många kronor för vårt hus.Men vad gnäller jag över? Vi har ju faktiskt båda två jobb, vi är sällan sjuka, vi röker eller snusar inte...Saxat från Moderaternas hemsida:Brottsundersökningarna av fusk effektiviseras. Därtill ökas effektiviteten i återkravsverksamheten och ränta införs på återkraven. Detta gällde i och för sig sjukförsäkringssystemet men lite skrattretande är det ändå...

Av Sussie - 19 oktober 2006 11:41

Har precis kommit hem från mamma-bebis-yoga. Kundalini-yoga närmare bestämt. Jag har INGA muskler i min kropp. Kommer ha grym träningsvärk imorgon. Holger tyckte det var jättekul. Han "snackade" högt och ljudligt med alla innan han slocknade på fårskinnet. Vaknade upp igen strax före det var slut. Perfekt timing!Ute är det en jättevacker vinterdag med cirka 5 minusgrader, nysnö och sol. Måste ta en promenad i finvädret!

Av Sussie - 18 oktober 2006 17:05

Köttsoppan blev hyfsad. Peter saknade fattigmanspotatisen (=klimp) och tyckte det var för många oranga saker i soppan.Holger har börjat tjorva på natten. 05 är väl en alldeles undebar tid att stiga upp??? Dessutom vill han äta oftare än vad jag vill att han ska äta. Det hjälpte inte riktigt att ge honom lite ersättning till sista målet. Nu börjar jag bli lite trött. Försöker vila en stund på dagen men kan inte riktigt somna. Igår gick jag och la mig före kl nio men kunde inte somna förrän vid halv tolv i alla fall. Borde utnyttja den tiden på kvällen bättre. Som tex till att ringa vänner. Ikväll ska jag försöka ringa ett samtal i alla fall.Nu är jag så upprörd över alla fuskande ministrar. Jag hittar inte ord. Finansministern säger idag att ingen är ofelbar. Nä just det. Kom ihåg det sen också. Nu ska jag baka lingonkaka (allt för att inte behöva städa).

Av Sussie - 18 oktober 2006 10:44

Kung Bore har anlänt! Ville bara tala om det!Måste ner och ta hand om min kötttsoppa (det är första gåmgen i mitt liv jag gör egen köttsoppa...)

Av Sussie - 16 oktober 2006 19:38

Av Sussie - 16 oktober 2006 17:55

Idag har vi varit på babyrytmik igen. Den här gången på hemmaplan. Det var inte riktigt på samma nivå som i Mölndal men roligt ändå. Holger somnade innan vi gått 50 meter från rytmiken...Usch har massor av tvätt och massor att packa upp efter resan. Då hamnar man av någon anledning framför datorn istället.

Av Sussie - 15 oktober 2006 21:13

Nu är Norgeveckan över. Vi har åkt bil, åkt bil och åkt lite mera bil. Tror det blev över 160 mil. 7 dyk hann det bli också. Ett jättehäftigt dyk utanför Tromsö. På ett flygplan; Heinkel 111. Dykare har under några år matat fiskarna som bosatt sig på planet så nu kommer de fram när det kommer dykare. Normalt har man STOR respekt för kattfiskar men de här kunde man t.o.m kela lite med. Det fanns också Lubbar (stora) som slingrade sig runt kroppen. En dykare tyckte dock att firrarna blev lite väl närgångna och hade en karatematch med en av katterna...Holger har varit så duktig under veckan. Sovit mycket (på rätt tillfällen), glad när han varit vaken.Vädret har varit trist. Regn, blåst och dimma nästan hela tiden. Regnet slutade efter Riksgränsen på väg hem idag. Igår kväll sprack dock molntäcket upp och ett enormt vackert norrsken visade sig (imorse regnade det igen).Jag skulle hinna shoppa i Norge men hann inte sätta min fot på en endaste affär. Det var väl i och försig lika bra för det är inte billigt i Norge (förutom blöjor - som jag inte heller hann handla...).Nu ligger Holger i sin egen säng och är grinig. I Norge har han somnat av sig själv utan att vi behövt vara nära men nu är han jätteolycklig. Måste nog gå och stryka honom lite på ögonbrynen.

Ovido - Quiz & Flashcards