Alla inlägg under september 2006

Av Sussie - 10 september 2006 20:22

Holger har ingen lust att sova idag, fast han sov ju jättemycket igår så det jämnar nog ut sig. Sover bara 20 minuters snuttar då och då. Han är inne i en sådan snutt nu. Ska nog ta tempen på honom när han vaknar - kändes väldigt varm mot min kropp - men det kanske bara var min kroppsvärme som studsade lite grann.Försöker rensa garderoben. Evighetsprojekt. Inser att jag behöver HJÄLP. Hjälp av typ Oprah; "kom och rensa upp i röran". Jag kan inte slänga kläder. Antingen så är det dugligt eller bra att ha till stugan/när man repar etc. Kläderna är ju hela och rena (men används inte så ofta). Jag borde inte köpa några nya kläder utan slita på de jag har men det blir ju så tråkigt. Sen finns det ett krux till. Jag stryker inte kläderna innan jag lägger in dem i garderoben utan när andan faller på vilket medför att vissa plagg hamnar längre och längre ner/bak till förmån för de plagg som inte behöver strykas. När jag väl pluggar in strykjärnet och stryker upp allt så inser jag hur MYCKET kläder jag egentligen har.Vilket i-lands bekymmer! Borde packa ner hälften och gå till Röda korset. Nästa gång jag rensar ska jag göra det. Nu är det ju så prydliga högar - jag måste få njuta av det ett tag.

Av Sussie - 9 september 2006 08:57

Förkylningen håller i sig, både för lilleman och mig. Vi ska kurera oss hela helgen. Igår började Kiruna höstmarknad. Som vanligt var det ingenting att ha. Samma försäljare som alltid och samma kalla, blåsiga väder som alltid. Just nu är det 6 grader, blåsigt men klarblå himmel - dvs det är HÖST. Härligt. Hösten är nog den bästa årstiden. Jag har inga förväntningar på vädret och då blir man ju inte heller besviken. Luften är kall, klar och ren - det känns som man faktiskt fyller lungorna med syre.Nu är det dags för frukost.

Av Sussie - 7 september 2006 11:02

Nu är jag less på bihändelser som tar fokus från det viktiga. Fotboll är jag iofs inte så intresserad av men det är i alla fall trist när fokus blir på tre killars sena ankomst istället för på matchen. Värre är ju förstås den sk "spionskandalen". De flesta debatter, intervjuer, artiklar om valet handlar ju om detta istället för de åsikter som ligger till grund för de beslut som faktiskt kommer att påverka MIN vardag i minst fyra år framöver. Naturligtvis så är det viktigt att detta kommer fram (och att det kom fram före valet) men nu tycker jag att det får bli en timeout i ämnet och istället ha "vanliga" debatter om skolan, jobben, vården etc. Mest less är jag förstås på de som gjort detta! Holger har antagligen blivit lite förkyld. Han andas tyngre och är lite snorig och framför allt så är han väldigt gnällig och ledsen. Usch - det borde inte vara möjligt att små barn blir sjuka...

Av Sussie - 5 september 2006 17:45

Skrev ett långt inlägg igår, men när jag skulle spara det så hände något med sidan ("sidan kan ej visas") - jag var så trött så jag orkade inte skriva om det.Idag har det varit babycafé. 11 mammor och 12 barn. Sju av mammorna är född 1974 - bra årgång!!! Nästa gång kör det igång på riktigt.Sedan var det dags att besiktiga bilen - den fick en OK stämpel. När vi låg och vilade kom Holgers morfar hem från mötet. Lite fika innan han åkte tillbaka till Pajala.Snart är det dags för dykklubbens styrelsemöte. Imorgon har jag ingenting (ännu) inplanerat.Till sist en fundering; vad är det med killar och text-TV? Nu försöker sambon dra in sonen i det också...

Av Sussie - 3 september 2006 19:48

Så var kurstillfälle ETT avklarat. Vilken helg! Över 30 timmars kurs på tre dagar... Om fyra veckor är det examination. Jag har massor att läsa och förbereda. Jag vet vad jag ska göra när Holger sover framöver...Just nu sover han faktiskt i min famn (men tänker inte börja med kursen nu!). Har knappt träffat honom på tre dagar. Helgen gick över förväntat vad gäller matningen. Peter har matat med utpumpad mjölk. Holger hade dock varit lite förvånad när maten kom ur en flaska från pappa! Bra -nu vet man att det fungerar i alla fall. Huvudet är alldeles tomt nu. Bäst att jag lägger mig i sängen och smaskar på lite godis. Det kanske är någon bra film på TV. Hoppas det snart kommer någon Beck film som jag inte sett.

Ovido - Quiz & Flashcards