Alla inlägg den 9 maj 2007

Av Sussie - 9 maj 2007 10:34

Nu är det mycket som inte är kul. Mitt Internet Explorer hänger sig i tid och otid. Inte kul att skriva inlägg här - man vet inte om det hänger sig innan man hunnit spara.


Inte kul nr2: Vädret är piss. I och för sig är det ingen nyhet att vädret i Kiruna i maj är det värsta tänkbara men nu är det riktigt sorglligt. Snön och regnet vräker ner om vartannat. Just nu är det snö. Backen blir vit.


Jag har massor jag borde göra men har tappat lusten. Det är nog vädret. Att-göra listan är lång...


Förkylningen håller i sig!


Peter strejkar. Lyxstrejk säger de. Jag vet inte var media/LKAB får sina siffror - men som bekant kan man vända statistik till sin fördel/nackdel. 27000:- i snittlön. HA vilket skämt. Förklaringen är bla att man räknar in LKABs arbetare i Norge (som bekant är ett dyrt land och därmed är lönenivåerna betydligt högre där) plus att man räknar in OB tillägg. Klart att lönen stiger när de arbetar skift och börjar 0500 (på förmiddagarna) och slutar 24.00 (på eftermiddagarna) och arbetar massor av timmar helg. På en treveckors period blir det lågt räknat 40 timmar obekväm arbetstid. Sen är ju sanningen också den att alla inte får de 800:- som avtalet gav. De som får lägst påslag får ca 150:-. Tror f*n det att folk blir irriterade när styrelsen höjer sina arvoden med 40% och VD får 80 miljoner i pension efter 6 år i företaget. Jag hade inte velat byta jobb med dem inte ens för 4000:- mer i månaden. En vän till oss fick ganska nyligt en sten i huvudet när han laddade inför nattens sprängningar. Dras nu med nackbesvär och huvudvärk. Men han överlevde i alla fall.


Holger är i alla fall glad fast han är förkyld. Han lallar omkring mest hela dagarna.

Ovido - Quiz & Flashcards