Alla inlägg den 16 april 2009

Av Sussie - 16 april 2009 09:19

Innan påskfirandet fick avbrytas hade jag en underbar helg. Fick skånebesök på torsdagen och efter lite handling och packning bar det iväg till stugan. Här var det härliga dagar med pimpling, skoterfärder, skidtävling, massor av mat och annat gott och förstås trevlig sällskap. Stugorna på udden var fyllda med folk. Vädret har varit hyffsat. Solen har visat sig mycket, så mycket att det på måndagen var mer vatten än snö på isarna. Nu har det dock varit några kalla nätter (och ganska kalla dagar) så man slipper nog att ta på sig våtdräkten.

Idag lyser solen igen, men Holger och jag stannar inne en dag till (förutom att vi måste till apoteket för att fylla på förråden). Jag gissar att de kvarvarande i stugan ligger i slänten på en renfäll och solar. De är nog bruna som pepparkakor efter den här veckan...

Av Sussie - 16 april 2009 09:08

Jag hade kunnat ta inlägget från påsken 2008 och sätta in det här (förutom att det inte varit 34 grader kallt). Holger blev såpass sjuk under påsklovet så vi fick avbryta vistelsen i Kurravaara och åka hem. Att ha ett sjukt barn på 30 kvadratmeter är inte det man önskar sig mest av allt i världen, dessutom utan el och vatten. Hosta, snuva och hög feber som inte gav med sig ens med en cocktail av både Alvdeon och Ipren. Igår klev febern upp till över 40 grader. Cocktailen ovan fick ned den till 39. Då tyckte jag att det var dags för ett besök hos farbror doktorn. Öronen var ok trots att Holger klagade på smärta i dem. Lungor likaså, men halsen full av svullna körtlar. Sänkan var lite hög. Det blev penicillin. En dos igår och en dos imorse och redan kan man ana en viss förbättring. Glimten i ögonen börjar komma tillbaka. Nu hoppas vi på ett feberfritt dygn så vi kan åka tillbaka till stugan imorgon eftermiddag. Vi lämnade allt där så vi måste åtminstone dit för att ta hem mat, kläder mm. Håller tummarna!

Ovido - Quiz & Flashcards